Wat weegt je paard?

Het is heel moeilijk om het gewicht van een paard te schatten. Het verschil tussen een schatting en een weging is soms wel meer dan 100 kilo.

Schatten of wegen?

Mobiele paardenweegschaal

Zelf liep ik er regelmatig tegenaan: zodra ik een wormenkuur moest geven, of medicijnen nodig waren, moest ik mezelf de vraag stellen: “Wat weegt mijn paard eigenlijk?”

Ook bij het vervoeren van je paarden is het voor de belasting van je trailer en de trekkracht van je auto belangrijk om een idee te hebben van het gewicht van je paard. Toch weten de meeste mensen niet wat hun paard weegt. Gebleken is dat het heel moeilijk is om gewicht te schatten. Ook het wegen met het zogenaamde weeglint kan een afwijking van tot wel 120 kilo geven.

De meeste mensen maken wel gebruik van de mogelijkheid om hun paard te wegen als ze toevallig toch in een kliniek zijn. Ook voor mij was dat lange tijd de enige plek waar ik mijn paarden kon wegen.

Tegenwoordig heb ik een eigen weegschaal en ik ben geschrokken van de verschillen tussen de uitkomsten van weeglint en schatten aan de ene kant en het daadwerkelijke gewicht objectief vastgesteld door de weegschaal aan de andere kant.

 

 

Voor ieder paard geschikt

Professioneel op locatie

Mijn professionele weegschaal is modulair en kan eenvoudig op locatie opgebouwd worden. Hij heeft een weegvermogen tot 1500 kilo en is tot op de halve kilo nauwkeurig. De separate weegindicator met verlicht display kan een printje maken met het gemeten gewicht erop.

De bovenplaat van de weegschaal is voorzien van een zwaar rubberen antislipmat, die geluidsdempend is. De meeste paarden lopen er makkelijk op, nadat ze even hebben kunnen kijken. Maar ook de onervaren of kijkerige paarden gaan er met geduld uiteindelijk netjes op. De plateauhoogte is slechts 6 cm, dus het is geen hoge opstap.

Voordat de weegschaal weer wordt ingeladen om naar een volgend adres te gaan wordt deze eerst gereinigd met ontsmettingsmiddel.

Wegen is altijd voor risico van de eigenaar/gebruiker van het paard.

Tarief

Het standaardtarief is 10 euro per paard/pony.

Reiskosten 20 ct. per km (minimaal 25 euro)

Betaling op de dag zelf contant of via Tikkie.

Alle prijzen zijn inclusief btw. Wil je een rekening met de btw uitgesplitst, laat dat even van tevoren weten.

Ik neem chipreader, stokmaat en meetlint mee.

Neem contact op voor een offerte op maat.

mobiele paardenweegschaal 4

Wat je kan verwachten

Professionele weegschaal

De weegschaal heeft een weegvermogen tot 1500 kilo en is tot op de halve kilo nauwkeurig.

Aandacht voor je paard

Met rust en een geduldige benadering loopt elk paard zonder stress de weegschaal op en weer af.

Wegen op locatie

De weegschaal is modulair en kan eenvoudig op locatie opgebouwd worden. Stopcontact is niet nodig.

Scherp tarief

10 euro per paard + reiskosten 20 ct per km (minimaal 25 euro)

Blijf op de hoogte

Ik volg de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van paardenmetingen en paardenwelzijn op de voet. De opgedane kennis en ervaring als Paardenmeter wil ik graag met anderen delen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte.