"In 2030 wordt elk welwillend mens door een paard gedragen
en elk paard door een welwillend mens gedragen."

- Yvette

Yvette

Ik ben een echte paardenvrouw. Paarden zitten in mijn systeem, ze zijn de rode draad in mijn leven. Zij hebben altijd veel voor mij betekend. Paarden zijn een bepalende factor voor mijn gezondheid en mijn geluk.

Mijn paardenloopbaan startte op de manege van Lies Beuker, toen nog aan het Naardermeer. Daar is mijn liefde voor fjorden ontstaan. Op mijn 12e mocht ik een shetlander verzorgen en daarna volgde al snel mijn eerste eigen fjord, Ursina. Via haar kwam ik terecht bij de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Amsterdam. Daar kreeg ik de kans de commandantencursus te volgen en de opleiding tot Instructeur Paardrijden Gehandicapten (IPG).

 

In de jaren dat ik daar heb lesgegeven, zag ik op hoeveel manieren paarden kunnen dragen: fysiek, mentaal en emotioneel. Ik realiseerde me toen al dat zij op die gebieden ook intensieve zorg van ons nodig hadden. Ik vind het belangrijk dat die uitwisseling in balans is.

Mijn missie is dan ook:

In 2030 wordt elk welwillend mens door een paard gedragen en elk paard door een welwillend mens gedragen.

.

.

.

.

.

De beste versie van zichzelf

In dezelfde periode tijd was ik groom van het Nederlandse paralympische team waarmee ik naar diverse concoursen in binnen- en buitenland ben geweest.

Met mijn fjorden heb ik succesvol dressuurwedstrijden gereden temidden van de meest kostbare paarden.

Ik houd van dressuur, springen, aangespannen rijden, en lange ritten in het bos. Af en toe probeer ik een veulentje te fokken bij mijn merries. 

Ik laat mijn paarden met alle takken van sport kennis maken, en zie dan vanzelf wat ze het leukste vinden en waar hun talenten liggen. Ze krijgen bij mij de ruimte om de beste versie van zichzelf te worden.

Mentale, emotionele en atletische topvorm

Door de jaren heen ben ik mij altijd blijven ontwikkelen, door het volgen van rijtechnische clinics, cursussen (o.a. Bach Bloesem remedies voor dieren), workshops (coachen met paarden, systemisch werk) en diverse jaaropleidingen. Mijn interesse is breed, mijn insteek holistisch en ik heb gemerkt dat ik daardoor in staat ben het grotere plaatje te zien.

Al eeuwenlang zijn paarden van onschatbare waarde voor mensen. Ik wil iets terugdoen. En daarbij wil ik verder kijken dan alleen de paarden die bij mij wonen.

Het is mijn streven om paarden in mentale, emotionele en atletische topvorm te krijgen. Ik geloof dat fysiek, mentaal en emotioneel samen één geheel vormen en dat het functioneren van de afzonderlijke delen belangrijk is voor het geheel. Dit holistische uitgangspunt, naast mijn liefde voor deze dieren, is de basis van mijn missie. Geen enkel paard zou met pijn of ongemak zijn werk moeten hoeven doen. Ook paarden die geen fysieke arbeid meer hoeven of kunnen verrichten verdienen het om zo optimaal mogelijk in hun vel te zitten.

.

.

.