Wat zou jij willen meten?

Het is winter. De natuur trekt zich terug, even pas op de plaats. Rusten om het volgende seizoen weer langzaam open te bloeien. 

En wat doen wij? Wij moeten van alles deze tijd van het jaar: eindejaarsdrukte op het werk, kerstborrels, cadeaus kopen en verplichtingen in familiekring… 

En dat terwijl dit seizoen juist uitermate geschikt is voor een beweging naar binnen. Introspectie. Waar ga je het komende jaar aandacht aan geven? Welke zaadjes ga je in de lente planten? Maar ook niet vergeten stil te staan bij het jaar dat achter je ligt.

In het afgelopen jaar is er bij mij persoonlijk veel gebeurd. Ik ben gestopt met mijn buitengewoon intensieve commerciële baan op de Zuidas, ik heb mijn appartement in Amsterdam verkocht én ik ben getrouwd met mijn grote liefde. Na een razendsnelle verhuizing woon ik nu met mijn “kudde” op een droomlocatie in Brabant, grenzend aan het bos. De nabijheid van de natuur en haar invloed op ons dagelijkse leven helpen me nog meer met de seizoenen mee te bewegen, in verbinding en afstemming met alles wat er is.

De poezen gaan letterlijk met ons mee naar binnen. Ruzie maken om het beste plekje voor de haard en dan slapen, slapen en nog eens slapen. Soms zou ik willen dat ik een dagje met ze kon ruilen.
Onze paarden zie ik opbloeien. Hun Noorse DNA is uitstekend geschikt voor de winterse kou en zij staan te trappelen om aan het werk te gaan. 

Ik heb het afgelopen jaar veel stilgestaan op mijn levenspad. Ik ben zijwegen ingeslagen, op doodlopende paden terechtgekomen, omgedraaid en heb keer op keer weer een nieuwe richting gekozen. Nu de langste nacht achter de rug is, is het tijd om zelf ook weer in het licht te stappen met mijn definitieve keuze om door middel van metingen paarden en hun mensen te ondersteunen bij het welzijn van hun paard. Als Paardenmeter. Alles begint bij meten. Weten wat er speelt. Als dat duidelijk is, kan je keuzes maken voor een behandeling, ander voer of andere trainingswijze…

Paardenmeter begint het komende jaar met een professionele mobiele weegschaal en een zeer geavanceerde warmtebeeldcamera. Er komen steeds meer apps en gadgets voor dagelijks gebruik bij paarden op de markt. Ik ben van plan alle ontwikkelingen op het gebied van paarden meetapparatuur op de voet te volgen en waar mogelijk zelf te testen.

Wat zou jij willen meten bij je paard?

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.